Atelier CoderDojo 16 decembrie 2017

Pe data de 16 decembrie a avut loc un nou atelier CoderDojo Iași, ultimul din acest an calendaristic. Fiind o ediție specială, am organizat această întâlnire într-un alt spațiu decât cel cu care v-am obișnuit, astfel participanții având ocazia să afle despre FabLab Iași. Pe lângă activitățile obșnuite, am avut și două segmente speciale, încercând să stârnim interesul celor prezenți și față de alte subiecte.

Întâi am făcut o vizită în spațiul de lucru al Asociației „Prietenii Tramvaiului”, unde am văzut machete de tramvaie, unele deplasându-se pe șine și am vorbit puțin despre istoria tramvaiului în orașul nostru.

Apoi, spre final, doi prieteni ai mișcării CoderDojo au adus un echipament de realitate virtuală și un scaun de curse. Astfel am avut ocazia cu toții să vedem cum arată o nouă generație de jocuri, în care ne putem „cufunda” complet. Chiar dacă de data aceasta nu am făcut decât să ne jucăm, noi sperăm că poate unii dintre ninjas vor fi interesați și de dezvoltarea de soluții pentru acest gen echipamente, indiferent că este vorba de hardware sau software.


Muțlumim FabLab Iași pentru găzduire!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.