Care este scopul CoderDojo?

Dorința noastră principală este de a ajuta copiii și adolescenții pasionați sau interesați de programare și nu numai să își dezvolte abilitățile în acest domeniu. Vrem ca participarea la aceste întâlniri să fie o experiență cât mai plăcută pentru ninjas, într-un mediu amical și relaxat, iar la final fiecare dintre ei să simtă că au rămas cu unele informații pe care poate că le-ar fi descoperit cu ceva mai mult efort pe cont propriu.

De asemenea vrem să fie înțeles că nu avem un obiectiv din a forma următoarea generație de programatori. Dacă unii dintre participanți vor decide să urmeze studii și poate chiar și o carieră în acest domeniu, sigur că ne-ar bucura. Dar de asemenea ni se pare foarte important și ca ei să aibă contact cu ceea ce facem, să înțeleagă mai bine ce presupune, să știe cu adevărat dacă i-ar interesa să facă așa ceva sau nu. Dacă un participant nu simte că a avut o experiență agreabilă la aceste întâlniri nu trebuie convins de către părinți să revină. Motivele pot fi multiple, de la relaționarea cu mentorii CoderDojo, până la afinitatea pentru acest domeniu. Copiii și adolescenții participanți pot avea multe alte talente în alte domenii, nu există motiv să fie acesta impus în vreun fel.

Cu toate astea noi sperăm să reușim să captăm atenția celor ce aleg să ni se alăture și să le insuflăm o parte din pasiunea noastră pentru acest domeniu.